Totalåtagande badrum

En kontaktperson hela vägen.

På Bergström Plattsättning hjälper vi dig att förverkliga drömmen om ett nytt badrum, hela vägen från idé till färdigt resultat. Totalåtagande badrum är vår helhetslösning där vi ansvarar för hela din badrumsrenovering. Du får en kontaktperson som samordnar allt och ett fast pris på hela åtagandet. Tryggt, smidigt och enkelt.

Vi tillhandahåller plattsättning, rörmokeri, målning, mattläggning, snickeriarbeten och elarbeten. Med samlad kompetens under ett och samma tak kan vi ta ett totalansvar för badrumsrenoveringen. Det gör att vi kan effektivisera arbetet, korta ledtiderna och lyfta bort ett onödigt tungt ansvar från dina axlar.

Vi ritar ditt badrum

Vägen till ett nytt badrum börjar med att visualisera och planera hur det ska se ut. Våra erfarna badrumsplanerare hjälper dig rita upp ditt framtida badrum. I lugn och ro går ni sedan tillsammans igenom val av golv, väggar, färger och badrumsinredning på plats i vårt showroom. När du är nöjd med ritningen får du ett genomarbetat förslag på ett helt nytt badrum.

Går du i renoveringstankar? Kontakta oss redan idag för att boka in ett kostnadsfritt hembesök.

Hantverkare du kan lita på

I över 30 år har vi på Bergström Plattsättning försett våra kunder med vackra badrum. Varje år genomför vi drygt 200 badrumsrenoveringar åt privatpersoner runt om i Västerås och Mälardalen. Som en etablerad och auktoriserad aktör i branschen kan du känna dig trygg med att jobbet blir korrekt utfört. 

Varmt välkommen med er offertförfrågan

Passa också på att besöka vår butik i Tunbytorp (Västerås) för att inhämta professionella råd och inspiration.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Genom att använda kontaktformuläret och därmed skicka personuppgifter till Bergström Plattsättning, godkänner ni att de används i enlighet med vår integritetspolicy.

Så går det till

Kontakt
Hör av er till oss och beskriv vad ni vill ha hjälp med. Tillsammans planerar vi in en passande tid för ett hembesök.
1
Hembesök
En av våra badrumsspecialister kommer hem till er så att ni får berätta mer utförligt vad ni önskar hjälp med.
2
Kostnadsfri offert
Inom 1-2 veckor skickar vi en kostnadsfri offert på arbetet som ni får läsa igenom i lugn och ro. Vid eventuella frågor kan vi tillsammans gå igenom offerten så att ni känner er trygga.
3
Godkännande
Offerten är giltig i 30 dagar. Om ni väljer att godkänna offerten hör ni av er till oss så att vi kan boka in ett planeringsmöte.
4
Planeringsmöte
Inför uppstarten träffas vi för ett planeringsmöte i vårt showroom där vi går igenom materialval och skisser. Här får ni även möjlighet att ställa frågor kring projektet.
5
Badrumsrenovering
På avtalad tid kommer vi hem till er och genomför badrumsrenoveringen. Tiden för renoveringen varierar från projekt till projekt men ligger vanligtvis på 4-6 veckor.
6
Genomgång & garanti
När badrumsrenoveringen är klar går vi igenom hela jobbet tillsammans med dig för att se till att du är nöjd. Självklart lämnas även garanti på det utförda arbetet.
7

Kundrecensioner

Inför renoveringen av våra tre badrum (lägenheten och villan) inhämtade vi offerter från fyra olika företag. Efter utvärdering och rekommendationer från bekanta, valde vi Bergström Plattsättning i Västerås. Sammanfattningsvis kan sägas att resultatet har till fullo motsvarat våra förväntningar. Arbetet har utförts på ett fackmannamässigt sätt av trevliga och kunniga hantverkare och var i samtliga fall (för alla tre badrummen) klart enligt plan. Vi är mycket nöjda med resultatet.
Jonas & Evelina
Eskilstuna
Bergström Plattsättning i Mälardalen renoverade vårt badrum. Efter att haft kontakt med hantverkare vid flertalet tillfällen tidigare med blandade resultat skiljde sig Bergström Plattsättning från mängden och levererade ett fullgott resultat väl inom den tidsram som givits. Ett professionellt och trevligt bemötande, snabbt och smidigt genomförande och ett fantastiskt resultat! Vi är mycket nöjda i alla avseenden och kommer att rekommendera företaget till vänner och bekanta som går i tankar på att renovera badrum.
Piotr
Västerås

Behöver du hjälp med
att välja kakel, klinker
eller få inspiration?

I vårt showroom på Tunbytorp i Västerås visar vi upp kakel och klinker ur bland andra Konradssons, Dekora, Bricmate samt Höganäs sortiment. Här kan du som kund hämta inspiration och jämföra olika alternativ med varandra. Vår kunniga personal guidar dig gärna igenom sortimentet för att hitta den optimala lösningen för just ditt projekt.

Hitta inspiration från
verkliga projekt

Vad kostar ett nytt badrum?

Många drömmer om ett nytt snyggt badrum. Ett rum med plats för välbefinnande som är utformat efter alla dina önskemål och behov. En plats som avspeglar både din stil och smak in i minsta detalj. Men vad kostar det att bygga ett nytt badrum och hur påverkar olika materialval och lösningar det slutliga priset? 

Vad ett nytt badrum kostar är den fråga vi stöter på allra mest, tillsammans med en rad andra vanliga funderingar. Här har vi försökt samla svar på några av de vanligaste frågeställningarna kring badrum och hur man som privatperson bör tänka när det är dags för renovering. Och som svar på frågan kring priset på ett badrum är det enkla och mest ärliga svaret att det helt beror på.  Vad du har att utgå ifrån, dina behov och ja – dina drömmar!

Sätt upp en tydlig plan från start

Oavsett om planen är ett helt nytt badrum eller en renovering av ett befintligt badrum, så kan det kännas oöverskådligt och det finns alltid en massa faktorer man måste tänka på. Se därför till att börja med att göra en plan för projektet. Din plan ska hjälpa dig få en överblick över vad som ska göras när och av vem i renoveringens olika steg – från start till mål.

Så kommer du igång med badrumsplaneringen

Utgångspunken i planeringen av din badrumsrenovering är att definiera dina behov.  När det är gjort är det dags att ställa sig frågan hur ditt nya badrum bäst kan tillmötesgå dem. Börja med att tänka igenom frågor som:

  • Vilka ska använda badrummet? Är det både barn och vuxna? Hela familjen?
  • Finns det behov av förvaringsutrymme? Om ja, hur mycket?
  • Planerar du att lägga klinker på ditt nya badrumsgolv? Om ja, har du funderat på att installera golvvärme?
  • Planerar du att sätta kakel på väggarna? Om ja, vilken sort? Om nej, vad har du tänkt klä väggarna med?
  • Behöver du dubbla hoar eller räcker det med ett handfat?
  • Föredrar du badkar eller dusch eller önskar du en lösning där bägge varianter får plats?

När du har tänkt igenom och kommit fram till dina behov och krav kan funderingarna fokuseras till fyra primärområden:

  • Hur stort är badrummet och hur är kvadratmeterna fördelade? Ska något i rumsindelningen ändras?
  • Vilka material vill du ha i ditt nya badrum?
  • Hur vill du att ditt badrum ska inredas?
  • Planerar du att genomföra hela eller delar av arbetet själv? Om inte, vad behöver du hjälp med?

Badrummets storlek har stor betydelse

”Hur stort är badrummet och planerar du att utvidga det i samband med renoveringen?” 

Ditt badrum är i regel det rum i hemmet som har det högsta kvadratmeterpriset, och det är viktigt att ta ställning till hur stor del av din budget som ska gå till ombyggnad. Den enkla ekvationen är att ju större ombyggnaden är, desto mer kommer badrumsrenoveringen att kosta.

För att få rätt uppfattning från start är det bra att börja med att mäta upp ditt badrum. På så sätt får du reda på hur mycket plats du har att jobba med. Har du tillräckligt med utrymme eller ska rummet utvidgas? Ett rymligt badrum är mångas dröm men det är viktigt att tänka på att kostnaderna snabbt springer iväg. Inte minst om du planerar att göra omfattande ändringar i planritningen och ta ner bärande väggar. Börja därför med att gå igenom dina behov (och din budget) noga innan du kommer för långt med dröminredningen.

Välj material med omsorg

Dina val av material för golv och väggar är stor betydelse, både för slutresultatet och prislappen. Är planen att du ska ha klinkergolv – och kanske kakel på väggarna? Eller föredrar du något annat typ av material? Ett sätt att spara pengar kan vara att begränsa kakel till våtrumszonerna och sedan gör resten av väggarna i ett billigare material. Både kakel och klinker finns i en rad olika prisklasser och utföranden och det är värt att göra en ordentlig research innan man fattat ett beslut. Det totala priset kan variera med flera tusen kronor, så tänk igenom alla möjligheter. 

I vår butik kan våra erfarna badrumsspecialister guida dig genom sortimentet och hjälpa dig diskutera igenom olika alternativ.

Priset för design och inredning – Så mycket kostar det

Ditt framtida badrum ska passa både din stil och personlighet. Föredrar du neutralt och nedtonat eller gillar du färger som sticker ut? Matta eller blanka ytor? Organiska eller industriella material? För dig i behov av inspiration finns idag mycket att hämta direkt från nätet. Vad som sätter begränsningarna i en badrumsrenovering är sällan idéerna utan snarare budgeten. Det finns inget övre tak för vad ett badrum kan kosta.

Ha även i åtanke att inredningstrender ändrar sig över tid: Uppstickande trender kan snabbt kännas som misstag, så att satsa på en mer tidlös design kan vara en lönsam investering i längden. Det gäller både rummets utseende och material samt de möbler, skåp, sanitetsporslin och tillbehör som du väljer. På så sätt slipper du göra om investeringen i ditt badrum efter bara ett litet tag.

Glöm inte bort det praktiska

Förutom den estetiska aspekten av din badrumsinredning är det också viktigt att se över och planera det praktiska – även om det inte alltid är lika kul. För lite plats för hudvårdsprodukter, handdukar och toalettpapper kan skapa både irritation och frustration, så se till att tänka till ordentligt när du planerar förvaringsutrymmen. För att tillgodose både det estetiska och praktiska bör du titta efter badrumsmöbler och skåp som kombinerar design med smarta förvaringslösningar. Med dagens stora utbud kan du få överraskande mycket förvaring på en begränsad yta.

Är ni flera som ska dela på lådor och skåp? Se till att det finns gott om förvaringsutrymme åt alla. Man blir snabbt trött på att slåss om platsen. 

Föredrar du att sköta renoveringen på egen hand?

Ett sätt att spara pengar i en badrumsrenovering är att göra arbetet själv. Verkligheten för de allra flesta är däremot att de behöver extern hjälp när det ska renoveras eller byggas helt nytt. Att axla ansvaret för en badrumsrenovering helt själv kan kosta både onödigt mycket tid, energi och pengar – inte minst om man saknar tillräckligt med erfarenhet och kompetens. Byggkeramikrådet avråder från gör-det-självarbeten i våtrum, om man inte har mycket god kunskap och vana inom området. Till ett nytt badrum behövs vanligtvis behöriga kakelsättare, VVS-installatörer, elektriker, målare och snickare som kan utföra renoveringen. Men om du kan lösa några av uppgifterna själv (t.ex. sätta ihop och montera dina skåp), så finns en hel del pengar att spara.

Maximera badrummet utifrån budget

Att prata om vad ett badrum kostar är svårt, för allt beror på materialval, behov och byggnationens omfattning. Men när du renoverar ditt badrum är det inte orealistiskt att hamna på ett kvadratmeterpris på omkring 30 000 kronor. Ett badrum på fem kvadratmeter kan alltså kosta runt 150 000 kronor. Det kan självklart bli både dyrare och billigare, återigen beroende på behov och önskemål – och de val du gör längs vägen.

Helt nytt eller uppgradering?

Ett helt nytt badrum drar lätt iväg i pris. Handlar det däremot om en renovering eller uppgradering av ett befintligt badrum, där det redan finns avlopp, vatteninstallationer och värme på plats, så kan du få ett nytt badrum till en lite lägre budget. Då är det val av kakel, blandare, sanitetsporslin och badrumsmöbler som har den största betydelsen för det totala priset, kombinerat med arbetskostnaden för hantverkare.

Prioritera i badrumsbudgeten

Hur gärna man än vill göra allt så är det nästan alltid nödvändigt att göra kompromisser. Fokusera därför på att göra prioriteringar i din badrumsbudget, så att du använder pengarna där de på sikt får störst betydelse. Även om det är en kittlande tanke att ha ett designkakel eller ett specifikt märke på ett porslin så är det mycket viktigare att ditt badrum faktiskt täcker dina behov i vardagen. Att ditt badrum blir en plats där det är bekvämt att vara är viktigare än att du har valt de dyraste och mest exklusiva lösningarna från början till slut.

Auktoriserade plattsättare

Bergström Plattsättning är auktoriserad medlem i PER, Plattsättnings Entreprenörernas Riksförening. Auktoriseringen innebär att vi genomgått en särskild utbildning som omfattar ekonomi, juridik, teknik, kvalitet och miljö. Det ställs också krav på dokumenterad lång erfarenhet av stora kvalificerade plattsättningsentreprenader.